Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

(Long anticipated): Η Π****α προβληματιζει......

Albert Einstein: "Αν κάποιος θέλει να καταλάβει τον κόσμο πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με τον εαυτό του." Είναι ένα θέμα αρκετά συνυφασμένο με την ύπαρξη του ίδιου του blog και με το τι επιτέλους συμβαίνει σε αυτή την πόλη. Είναι ένα θέμα που το έχω θίξει σε προηγούμενα post και για όσους με ξέρουν καλά συνοψίζεται με την απλή ερώτηση "Why dude, Why???" Ελληνιστί το πρόβλημα πολύ απλά είναι, γιατί οι άνθρωποι αδυνατούν να καθήσουν μαζί και με αμοιβαίως συμβιβαστική διάθεση να λύσουν (πρωτίστως) τα προσωπικά τους προβλήματα. Δε λέω, καλό το παιχνίδι αλλά όταν shit gets real δεν πρέπει να κρυβόμαστε αλλά να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στην ουσία του...και εδώ έρχεται το γυναικείο φύλο και η πολυπλοκότητα που το χαρακτηρίζει!

Εντελώς τυχαία βρέθηκε μπροστά μου το παρακάτω post ενός blogger που έθεσε (εξαιρετικά πιστεύω) μια οπτική γωνία του δικού μου ερωτήματος: "Όχι (πια) sex, μόνο φίλοι ή αλλιώς: Γιατί, ρε παιδιά γαμάμε τόσο λίγο;;" (διαβάστε το, είναι γονάτισμα!). Καταρχήν οφείλω να τον συγχαρώ. Αφενός γιατί είναι ένα πρόβλημα που όντως υπάρχει στην Ελλάδα (και ιδίως στην Θεσσαλονίκη), αφετέρου γιατί είναι ένα θέμα που πολλοί από εμάς αποφεύγουμε να το συζητήσουμε είτε επειδή το παίζουμε πολύ large, είτε επειδή έχουμε καβάτζα την κλασσική ελληνίδα γκόμενα (don't be shy, όλοι το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο), είτε επειδή δεν μας απασχολεί λόγω βλακείας...Προφανώς τους ελάχιστους gigolos της πόλης δεν πρέπει να τους απασχολεί αυτό το θέμα και πολύ περισσότερο αυτό το post...
Το post αυτό λοιπόν αποτελεί την αφορμή για να καταγράψω την άκρως επιτυχημένη διαπίστωση που κάναμε με τον κολλητό μου 1 μήνα πριν περίπου και που δίνει απάντηση στο θέμα χωρίς πάντως να το επιλύνει (προσωπικά εγώ έχω βρεί την λύση αλλά είναι αρκετά ατομιστική)...Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν,
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Για να μην πολυλογώ ούτε να επαναλαμβάνομαι θα προσπαθήσω να το περιγράψω με δύο εικόνες, η μία χαρακτηριστική και γνώριμη, η άλλη μοναδική απο κάθε άποψη:
  • Bel Air, Παρασκευή βράδυ4 τα ξημερώματα και αφού έχουν προηγηθεί μερικές άλλες συμπαθείς μπάρες (όχι δεν είναι το Shark και δεν είναι το άλογο - Times), κατάσταση απόλυτα εύθυμη με τάσεις αναζήτησης του ασθενούς φύλου... Αποτέλεσμα: Στιβαγμένοι σαν τα πρόβατα ανάμεσα σε πολλαπλά ζευγάρια που χαμουρεύονται but they won't cut the deal, να τους φωνάζω: "GET A ROOM!!!!!"
  • Σε γνωστό μπουγατσατζίδικο της πόλης, 6 το πρωί, απολαμβάνουμε σε ημιμεθή κατάσταση (με τον κολλητό) το πολυαναμενόμενο πρωινό ύστερα από ένα looooooong night με πολλά drinks. Ξαφνικά εμφανίζονται δυο νεαρές κοπέλες σε μπλε Peugeot προκειμένου να ασκήσουν την ίδια αθλοπαιδειά, φεύγουν δεξιά και αριστερά χαμόγελα και ατάκες, ξεκινάει το flirt το οποίο μόλις είναι about to become aggressive διακόπτεται απο.....1 τηλεφώνημα!!! Αποδεικνύεται οτι η μία απο τις 2 έχει boyfriend ο οποίος φυσικά έχει σκάσει απο το κακό του που η καλή του είναι έξω τέτοια ώρα. Για να γίνει πιο παραστατική η απεικόνιση πρέπει να τονίσω το γεγονός ότι η γκόμενα δεν απομακρύνεται άρον άρον αλλά φροντίζει να περάσει από μπροστά μας προκλητικά για να κάνει clarify to point της....Αποκορύφωση? Αφού επιστρέψει και ανταλάξει σύντομη συνομιλία με τη φιλενάδα της επιστρέφουν στο αμάξι όπου διαπιστώνουμε (3 λεπτά ύστερα και αφού σηκωθούμε για να φύγουμε) ότι δεν έχουν φύγει αλλά απολαμβάνουν κλέφτικα τις μπουγάτσες τους (μέσα στο αμάξι)!!!! u fuckin' kiddin' me?????????
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η επιτόπου ατάκα του κολλητού συνοψίζει απόλυτα την πραγματικότητα:
"Η π****α προβληματίζει...." Αν μπορείτε έχετε αυτή την ατάκα στο μυαλό σας κάθε φορά που θα βρεθείτε σε 1 οποιασδήποτε αμήχανη κατάσταση με το αντίθετο φύλο, θα δείτε πόσο πολύ ταιριάζει!!!
Τώρα το γιατί είναι άλλη συζήτηση στην οποία δύσκολα κάποιος μπορεί να δώσει απάντηση. Είναι όντως κρίμα να περιορίζουμε και να υποτάσουμε τον ερωτισμό μας στις συμβατότητες της σύγχρονης ζωής στην πόλη και σίγουρα η ευθύνη βαραίνει καί τα 2 φύλα. Για μένα το θέμα δεν περιορίζεται στα ιδιαίτερα και σεβαστά χαρακτηριστικά του άνδρα και της γυναίκας αλλά λαμβάνει κοινωνική προέκταση και καλλιεργείται πρωτίστως από τον υιοθετημένο τρόπο ζωής..Απλά να αναφερθώ σε 2 παραμέτρους:
  • Δυστυχώς ή ευτυχώς η κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι άκρως πουριτανιστική. Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια...Ώρες ώρες νοιώθω ότι λείπει η προοπτική απο τους νέους στην πόλη μας. Φταίνε βέβαια και οι γονείς οι οποίοι καλλιεργούν το δίπτυχο: 1 δουλειά στο Δημόσιο και ένας καλός γαμπρός - κόρη.... Μην σας παρασέρνουν οι προκλητικές ενδυμασίες και η μ****θύελλα στις παραλίες της Χαλκιδικής. Ήταν ένας Greek-American φίλος μου το καλοκαίρι μαζί μου απο το San Fransisco και τον γύρισα σε αρκετές παραλίες, η απορία του άκρως αφοπλιστική, "Yo malaka, where are the tities??" Έπρεπε να πάμε στην Κρήτη και σε παραλίες με ξένο πληθυσμό για να του λυθεί η απορία. Μιλάω για την ρίζα της κοινωνίας και όχι για αυτό που φαίνεται και πουλάνε "Οι Αριστεροί του Πανοράματος", κάτι γκόμενες δηλαδή που καθιερώνουν την παντόφλα ώς τρόπο ζωής αλλά βυζαίνουν τον ΝεοΔημοκράτη μπαμπά τους για να κάνουν και κανά Erasmus στα πλαίσια της Ευρωπαικής Κοινότητας....Νομίζω πάντως ότι η νέα γενιά αλλάζει κάπως την κατάσταση και δείχνει να ξεκολάει λίγο απο την πουριτανική αυτή νοοτροπία που κατακλύζει την κοινωνία μας...Δεν λέω ότι θα ήθελα να δω στην Ελλάδα την κοινωνική απελευθέρωση που επικρατεί στην Αμερική αλλά τουλάχιστον τα νέα παιδιά δείχνουν να απολαμβάνουν και να χαίρονται την σεξουαλική απελευθέρωση που πραγματοποιείται!
  • Θεωρώ μεγάλη ευλογία για έναν Έλληνα ή μία Ελληνίδα την συνειδητή επιλογή (όχι δηλαδή την υπαγορευόμενη από large γονείς) να ζήσει για κάποιο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό για λόγους εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς, οικογενειακούς ή οτιδήποτε άλλο. Don't get me wrong, I believe Greece is the best place in the world to live..only for vacations though. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά οτι αφενός είμαι (θετικά) προκατειλλημένος με μία χώρα του Δυτικού Ημισφαιρίου και αφετέρου όμως έχω μάθει να ξεχωρίζω ορισμένα χαρακτηριστικά του Έλληνα τα οποία καθιστούν την χώρα αυτή μίζερη (για να μην πω τριτοκοσμική), εξού και το nickname "ψωροκώσταινα" ή "Poor mother Greece"...Ε πολύ απλά, η νοοτροπία που έχουν οι γκόμενες στην Αμερική και δη στην California όπου έζησα είναι κάτι που δεν περιγράφεται, θα το συνοψίσω απλά όπως το έχουμε διατυπώσει με φίλους ΕλληνοΑμερικάνους καθώς έχουμε ζήσει καί τις 2 όψεις του νομίσματος..."The problem with the Greek girls (in Greece of course) is that they simply don't produce" και πιο sophisticated: "In America it's easy to find a girl (to get laid) but it's not easy to find a quality girl (to settle and get married), while in Greece it's easy to find a quality girl but it's not easy to find a girl (to get laid)"....

7 σχόλια:

Rami είπε...

"In America it's easy to find a girl (to get laid) but it's not easy to find a quality girl (to settle and get married), while in Greece it's easy to find a quality girl but it's not easy to find a girl (to get laid)"

Θα πιαστώ από την κατακλείδα σου και θα σε συγχαρώ για τον τρόπο που προσεγγίζεις το θέμα. Υπάρχουν όμως και άντρες που δεν πλησιάζουν γυναίκες, γιατί θεωρούν ότι είναι κορίτσια για "οικογένεια" και όχι κορίτσια για "σχέση".

Είχα την ίδια κουβέντα με έναν πρεσβύτερο και κατέληξε στην εξής σοφή ατάκα: "Εσείς αγόρι μου, είστε νέοι στην ηλικία, με γερασμένα αισθήματα!"

Η ζωντάνια και η ουσία μας λείπει. Μας έχει φάει η δηθενισμός και το θεαθήναι.


Δημήτρης
(Ένας υγιής νέος της εποχής)

Τασος SKG είπε...

....Ευχαριστώ πολύ για την πάσα στο blog μου και τα καλά σου λόγια!!!!Δεν είχα σκεφτει ποτε την ατάκα του κολλητού σου (Η που*** προβληματίζει) αλλά τελικά κολλάει, όντως, πολύ στις περισσότερες περιπτώσεις γυναικών και ανδρών.
...Οντως, το σεξ θεωρείται ταμπού, "το σεξ φοβίζει" (αν θες να παραφράσω αυτό που λέτε)..
Να προσθέσω και το εξής:
Γυναίκες και άνδρες ΔΕΝ ΑΝΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΥΛΕΣ ΤΟΥΣ

...Ειδικά οι γυναίκες ευχαριστίουνται μόνο αν μετρήσουν ως ομορφες, πόσοι θα τις κολλήσουν σε μια βραδιά, πως να σε καυλώσουν και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια..

...Μου αρέσει ο τρόπος που τα λες, είναι πιο σκληρός και πιο cruel από τον δικό μου, και λες μεγάλες αλήθειες..

....Επειδή μιλάς για Θεσσαλονίκη και είμαστε συμπολίτες: Εχοντας ζήσει 27/28 μου χρόνια στην πόλη, δεν πολυξέρω από μέσα τι γίνεται σε αλλες πόλεις.. Πάντως φάινεται ότι η επαρχία είναι πιο "ξεκωλέ": βλέπε λάρισα, βόλος, σέρρες κ.α. Η Αθήνα, τώρα, είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να σου κάτσει το οτιδήποτε, αλλα γνώμη μου είναι πως είναι πιο απελευθερωμένη από την Θεσσ.
Αυτά, θα επανέρθω με νέες ιδέες και εμπειρίες.. keep the good work

DIO είπε...

@rami: καλά δεν τίθεται θέμα ότι και εμείς ήμαστε μαλάκες και ώρες ώρες κολάμε και κοτεύουμε επειδή τραβάμε αδικαιολόγητα complex αλλά το ερώτημα που θέτω εγώ είναι κατα πόσο αφού περάσουμε αυτό το στάδιο βλέπουμε τη γή της επαγγελίας ή μετανιώνουμε και γυρνάμε στα σκατά (και τότε έχει μεγαλύτερη ευθύνη το άλλο φύλο)....Όσο για τον "δηθενισμό και το θεαθήναι" εγώ το αποκαλώ "The Show Off" και θα είναι το θέμα μου σε ένα επόμενο post..μιλάμε είναι αρρωστημένη κατάσταση!

DIO είπε...

@τασοσ skg: Όπως είπα, το αποκαλώ "The Show Off", είναι πολύ ωραίο και σημαντικό πράγμα η γυναίκα να είναι περιποιημένη και να έχει στυλ αλλά και αυτό είναι ταλέντο και δεν συγκρίνεται με την φυσική ομορφιά...είναι αρρωστημένο το ότι όλες υιοθετούν συγκεκριμένο στυλ, πλασάρισμα και νοοτροπία και ικανοποιούνται μόνο απο το "φαίνεσθαι", γι'αυτό και πλέον δεν ασχολούμαι με την υπεργκόμενα που θα περάσει από δίπλα μου και θα είναι στημένη...f*ck it! το αυθόρμητο και γνήσιο είναι καύλα και ευτυχώς βλέπω πολλές πιτσιρίκες να το έχουν!
Έχω κάνει καί περιφέρεια, εκεί παίζουν μπάλα τα παιδιά αλλά υπάρχουν άλλα θέματα (είμαι και γω ιδιόρυθμος και σκωπτικός εκ φύσεως, τεσπα)..Όσο για την Αθήνα είναι μεγαλύτερη αγορά οπότε έχεις και μεγαλύτερες πιθανότητες, το θέμα όμως είναι ότι δεν βρίσκεις την ομορφιά που έχουν τα κορίτσια της Θεσσαλονίκης...

Ανώνυμος είπε...

Ε... εδώ κολλητός. Το blog αδερφέ dio πρέπει να κρατήσει ενα επίπεδο πάνω στο θέμα.Φιλοσοφία ανθρωπολογίας απο κάποιον Κύριο Steele : Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΤΟ.!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΝΥΣΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ.

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΝΙΩΣΕΙ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ???